Златните деца

понеделник, 29 май 2017 г.

Българска роза 2017г- Казанлък песенен конкурс

На 27.05.2017 г. Камелия Иванова от Варна получи Трета награда и медал на деветото издание на националния конкурс за песни "Една българска роза" в гр. Казанлък. В конкурса участваха 108 деца, разпределени в четири възрастови групи. Участниците пристигнаха от всички краища на България. Имаше представители на София, Варна, Пловдив, Велико Търново, Русе, Сливен, Стара Загора и разбира се от Казанлък. В първа група, заедно с Камелия се състезаваха 27 деца.
Камелия се яви с песните "Златното дете" на Иван Динев и "Лунното момиче" на Хайгашод Агасян.
Жури в състав Кирил Тодоров – композитор , проф. Пламен Арабов- преподавател в АМТИИ, Пловдив и Емилия Данчева – старши експерт отдел „Култура”, определиха лауреатите след 12 часов певчески маратон 

.На следващият ден Камелия пя на гала концерта на лауреатите на Радиоконкурса "Обичам те, море", където също получи награда за изпълнението на песента "Писмо от морето" на Росалин Наков.
В студиото Камелия освен пеене изучава още пиано и солфеж. 

В Казанлък се състезава и Рюгзан Бейханова с песните "Една сълза" от репертоара на Нели Рангелова и "Пианистката" на Хайгашод Агасян. Рюги се представи страхотно.
Така двете деца представиха града си и показаха талант и старание.

Няма коментари:

Публикуване на коментар